16 Kasım 2013 Cumartesi

İkinci -Üçüncü Gün


      

      Bugün dünden aldığımız bilgilerle   Duvarları inşa etmeye başlamak için önlüklerimizi teslim aldık. Onar kişilik gruplar halinde üç gruba ayrıldık. İlk grup düz duvar , ikinci grup pencereli duvar, üçüncü grup ise kapı açıklı duvar yapmaya başladı. Ben ilk grupta olduğum için düz duvar için gereken U profilleri kesmeye başlamak ilk adımdı. Duvarı yapacağımız açıklığı ölçmeyle başladık. U profiller dikey olarak kullanılır ve alçıpanın oturtulması için gereklidir. U profili sadece kenarlara değil aralara da koyduk.U profilleri kestikten sonra sıra C profillere  başladık. C profiller de yatay olarak kullanılır ve U profillerle kenetlenir. İki profil de çift taraflı bantla çerçeveye yapıştırılıyor.
Alçıpanellerin ölçülerek kesilmesine başladık. Kesildikten sonra kesilen yerleri pürüzsüzleştirmek içil gereken rendeleme işlemini de tamamladıktan sonra pahşama işlemiyle yüzeyleri de pürüzsüzleştirdik. Bu işlemlerden sonra alçıpaneller profillere takılmaya hazırdı
  
  Alçıpanellerin yerleştirme işlemi tamamen bittikten sonraki - bugünkü ilk- adım alçıpanellerin arasında kalan yerleri doldurmaktı. Bu işlem için boş bir kovaya su döktük. İstediğimiz kıvama gelene kadar da fugayı dökerek araları doldurmak için gereken malzemeyi oluşturduk. Harcı aralara sürmeden önce file bir tabakı aralık kalın kısma yapıştırdık ki harcı sürdüğümüz yer pürüzsüz olsun. Bir sıvama alediyle azar azar aldığım harcı aralara ince bi katman şeklinde yedirerek yaydım.

Böylece duvarımız bitmiş oldu ve sıra tavana gelti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder